E-Bülten Blog
 

TASIS SANAT KAMPI

FRANSA

 GENEL BİLGİ

Şehir    :  Ardeche,  Fransa
Eğitim Merkezi   :  Les Tapies
Programlar   :  Mimarlık, Çizim, Baskı,Fotoğrafçılık. Eğitim dili Ingilizcedir.
Etkinlikler   :  Dağcılık, kano, yüzme, sportif aktiviteler ve geziler
Yaş Grubu :  14–19 
Süre :  3 Hafta
Konaklama :  Yurt
Havaalanı  :  Lyon - LYS
     

OKUL

 

Okul Fransa’nın güneyinde Provence bölgesinde modern mini bir otele çevrilen Les Tapies isimli sevimli tarihi bir çiftliktir. Les Tapies Sanat ve Mimarlık Programı, öğrencilere 3 haftalık yoğun bir dizayn ve kültürel deneyim kazanma olanağı sunmaktadır. Program sanata ilgi duyan ve dizayn ya da mimarlık alanlarında kariyer hedefleyen öğrenciler için idealdir. Program 20 öğrenci ile sınırlıdır.     

                                                                                              

 EĞİTİM MERKEZİ

 

Öğrenciler ilgi duydukları alandaki ana derslerin birine kaydolur ve yanı sıra da seçmeli ders alır.  Ana dersler günlük olarak minimum 4 saat sürmektedir. Seçmeli dersler ise haftada 3 saat verilmektedir.  Ayrıca her hafta 1 tam gün gezi için ayrılmıştır ve öğrenciler 1 tam gün serbest bırakılmaktadır.

 

Öğrenciler, sanatla iç içe ve tüm çalışmaların uzmanlar ve alanlarında ünlü sanatçıların gözetimime yapıldığı çok keyifli bir 3 hafta geçirirler. Bu program sabahın ilk ışıkları ile boya ve tuvalini alıp doğada ışığı yakalamak üzere çalışma fırsatlarının bulunduğu her saniyesinde sanat solunan çok özel bir programdır.

 

 SEÇMELİ DERSLER

 

Öğrenciler model yapımı, heykel, sergi teknikleri, portföy hazırlama, restorasyon projeleri gibi dersler seçebilirler. Fransızca Konuşma Dersleri ile her seviyedeki öğrenciler her gün Fransızca öğretmeni ile yemeklerde ve gezilerde Fransızcayı yaşayarak dil becerilerini gelişgelistirme imkanı buluralar.

 

 FOTOGRAFÇILIK

 

Siyah-beyaz,  geleneksel ve gümüş bazlı fotoğraflar çekmeyi öğrenen öğrenciler hem sanatsal açıdan hem de dökümantasyon açısından beceri kazanırlar. Başlangıçtan ileri seviyeye kadar öğrenciler baskıyı, film tab etmeyi, karanlık oda tekniklerini ve ışık, kompozisyon, tasarım, renk, yapı ve formu kullanarak güçlü görüntüler yaratmayı öğrenirler.

 

Program sonunda öğrencierin yaptığı çalışmalar lokal bir mekanda  sergilenerek yöre insanları ile buluşturulur.

 

 MİMARLIK

 

Öğrenciler mimari çizimler, suluboya resimler ve modellerle yaratıcı fikirlerini iletmek için gereken becerileri stüdyo tasarım projeleri ve Fransa'nın zengin mirası olan mimari yapıları inceleyerek kazanırlar.  Işık, mekan, madde, ölçek, uyum ve oran ile ilgili mimari dili kullanarak öğrenciler kendi binalarını tasarlarlar.

 

Kavramsal çizimler yerine gerçek yaşam durumları üzerine çizimler programın en önemli yönüdür. Öğrenciler çeşitli restorasyon çalışmalarıyla maddelerin sağlamlığını, bina sitillerini ve emeği takdir etmeyi öğrenirler.

 

 ÇİZİM - RESİM - BASKI

 

Öğrenciler çalışmalarını olabildiğince doğada gözlemle, resme geleneksel ve modern yaklaşımları keşfederek sulu boya, guaj boya ve yağlı boya kullanarak gerçekleştirirler. Öğrenciler ayrıca çinko, bakır ve plexiglass levhaların üzerine resimler yaparak baskı oluştururlar.

 


 

Öğrenci Görüşleri

COPYRIGHT © 2012 NIL ULUSLARARASI EĞİTİM ORGANİZASYONU LTD. ŞTİ. - ALL RIGHTS RESERVED